Narko banda smaknula meksičkog gradonačelnika

Narko banda smaknula meksičkog gradonačelnika

SALVADOR VERGARA, gradonačelnik grada Ixtplan de la Sal u središnjem Meksiku, jučer je ubijen u napadu koji se pripisuje lokalnim narko-kartelima.

Vergara, koji se nalazio na čelu popularnog odmarališta poznatog po termalnim izvorima, izrešetan je s 15 metaka iz automatskog oružja. Za napad se optužuje "Seta", oružano krilo lokalnog narko-kartela.

U međuvremenu je u Tijuani pronađeno još 10 leševa, od kojih dva s odrubljenim glavama, prenose svjetski mediji. Lokalno tužiteljstvo vjeruje da je riječ o žrtvama međusobnih obračuna suprotstavljenih narko-bandi.

Proteklih dana je u Tijuani u narko-obračunima ubijeno više od 50 ljudi, a što se tumači borbom za nadzor nad graničnim gradom koji predstavlja ključnu tranzitnu točku za trgovinu drogom u Sjedinjenim Američkim Državama. Mnogi od ubijenih su prethodno bili mučeni.

U obračunima narko-kartela u Meksiku ove godine je ubijeno više od 3.300 ljudi. Felipe Calderon, predsjednik Meksika, je prije dvije godine pokrenuo kampanju protiv trgovaca drogom, a na koju su bande uzvratile nezapamćenim nasiljem, uključujući otmice i masovna ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

R.R.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara