Našice: Sastanak lovaca i načelnika policijskih uprava

Sve češća pojava krivolova bio je povod današnjeg sastanka koji su u Gornjoj Motičini pokraj Našica danas održali lovci i načelnici policijskih uprava Osječkobaranjske, Virovitičkopodravske i Požeškoslavonske županije. L

Jedan od povoda je i slučaj nezakonita lova prije tri tjedna u kojem su na državnom lovištu "Krndija II" odstrieljeni jelen i košuta.

Nenad Vukšić, čija je tvrtka lovozakupnik u tom lovištu, istaknuo je da tu krivolov do sada nije bilo čest, no da očito uzima maha.

Kako je krivolov čest upravo na granicama županija i lovišta, potrebno je zajedničko djelovanje lovaca i županijskih policijskih uprava, rečeno je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vlado Tuličić također je upozorio da krivolova, na žalost, ima znatno više nego se prijavljuje. Po njegovim riječima na područje te uprave prošle je godine prijavljeno devet kažnjivih djela nezakonita lova, od toga je pet uspješno riješeno, odnosno otkriveni su počinitelji. Trend se, kaže, nastavlja i ove godine pa je do sad prijavljeno pet kažnjivih djela nezakonita lova, od kojih je samo jedan riješen.

Načelnik Tuličić je na kraju zaključio kako se nada da će nakon ovakvih sastanaka i zajedničkog djelovanja uspjeti smanjiti pojavu krivolova.

(Hina) xnheć ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara