Nasilje u Splitu: Upali u Zdravstvenu školu i premlatili učenike

Nasilje u Splitu: Upali u Zdravstvenu školu i premlatili učenike

Ilustracija: www.ss-zdravstvena-st.skole.hr

SPLITSKA policija traži 20-godišnjaka, koji je jučer preko velikog odmora oko 16.30 sati upao u učionicu Srednje zdravstvene škole na Blatinama te premlatio dvojicu 16-godišnjih učenika. Uhvatio ih je za vrat i bacio na pod, doznajemo u policiji.

Prije incidenta učenici su se preko prozora dovikivali s kolegama iz susjednog razreda. 20-godišnjak je, pretpostavlja se, shvatio da njemu nešto govore pa je preskočio školsku ogradu, pretrčao dvorište i kroz prozor upao u učionicu.

Učenici imaju lakše ozljede, ali su doživjeli šok

Od ravnateljica škole Mirjane Kurtović doznajemo da nije bio sam. "Dvojica su upala u razred preko prozora u prizemlju. Ništa se strašno nije dogodilo. Jedan je učenik dobio pljusku, a drugi je ogreban po ruci. Ozljede nisu teške, ali su učenici doživjeli šok. Uplašili su se, ipak su to učenici prvog razreda", kaže ravnateljica Kurtović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici su i danas na nastavi, a sa njima su, kako doznajemo, razgovarale pedagoginja i psihologinja.

Kvartom šetaju svakakvi tipovi

Ravnateljici Kurtović nije poznato zbog čega su dvojica mladića upala u školu i premlatili učenike. "Vjerojatno su mislili da je njima nešto bilo upućeno, no to jednostavno nije istina. Na Blatinama smo tek tri tjedna, nalazimo se u podstanarstvu dok se ne završi naša zgrada. Očito kvartom šetaju svakakvi tipovi. Meni nije poznato o kome se radi", kazala nam je ravnateljica.

Policija utvrđuje okolnosti, kažu da još ne raspolažu cjelovitom informacijom o događaju, ali da će sve ispitati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara