Nastavlja se štrajk državnih službenika i namještenika

ČLANOVI sindikata državnih službi u ministarstvima, Poreznoj upravi, sudstvu, uredima državne uprave i državnim upravnim organizacijama danas će štrajkati u sklopu trodnevnog štrajka državnih službenika i namještenika, koji je započeo u petak štrajkom granične policije.

Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat vojnih službenika i namještenika, koji okupljaju oko 45.000 od ukupno 65.000 zaposlenih u državnim službama, organizirali su štrajk nezadovoljni odbijanjem Vlade da im poveća plaće.

Sindikalci traže povećanje koeficijenata ili stalni mjesečni dodatak od 300 kuna bruto, kako bi nadoknadili zaostajanje plaća u državnim službama za plaćama u javnim službama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Ivo Sanader poručio im je da bi jednim zakonom trebalo regulirati sve plaće u državnim službama, a ne da se pojedine grupacije izdvajaju. Sindikati, međutim, ne žele čekati donošenje novog Zakona o plaćama, koji bi se primjenjivao od početka iduće godine.

Štrajku se nije priključio Sindikat Porezne uprave, koji okuplja većinu zaposlenih u toj djelatnosti, no čelnici četiriju sindikata tvrde da će dio poreznika, članova njihovih sindikata, ipak štrajkati.

S obzirom da je Vlada odbila štrajkašima platiti vrijeme provedeno u štrajku, sindikati su najavili kako će oni nadoknaditi izgubljene dnevnice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara