Nastavljaju se borbe u Falluji, incidenti diljem Iraka

Nastavljaju se borbe u Falluji, incidenti diljem Iraka
AMERIČKE snage nastavile su u subotu ujutro, nakon relativnog zatišja tijekom noći, granatirati pobunjeničke položaje u Jolanu, sjeverozapadnoj četvrti Falluje, a nasilje se nastavlja i u drugim dijelovima zemlje, javljaju svjetske agencije.

Petog dana ofenzive na Falluju, američke snage objavile su da nadziru Jolan te im je u posljednja tri dana u toj četvrti pružan slab otpor, prenosi Reuters.

Na samom početku ofenzive američka vojska objavila je da neće prestati sve dok ne uništi sve pobunjenike u gradu.

Američki državni tajnik Colin Powell rekao je za Al Arabiyu da američka vojska operaciju u Falluji želi brzo završiti i potom se posvetiti obnovi grada.

Iračko Društvo Crvenog polumjeseca zatražilo je ipak od američkih snaga i iračke vlade da dopuste dostavu hrane, lijekova i vode u grad što je prije moguće jer je humanitarna situacija ondje katastrofalna.

Nasilje diljem Iraka također se nastavlja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica američkih vojnika ozlijeđena su u petak prijepodne u eksploziiji bombe u blizini Balada, 75 kilometara sjeverno od Bagdada, objavila je američka vojska, a prenosi France presse.

Osim toga, američki vojnici na vrijeme su otkrili automobil-bombu u blizini Tikrita, 180 kilometara sjeverno od Bagdada. Bombu su aktivirali kasno navečer, objavila je vojska.

Ranije tijekom dana u Tikritu je poginulo četvero iračkih civila kada je pri prolasku njihova automobila eksplodirala bomba. Incident se dogodio u blizini jedne policijske postaje, objavila je iračka policija.

Agencija dpa javlja pak, pozivajući se na al-Jazeeru, o incidentu u jednom bagdadskom hotelu.

Naoružani napadači probili su se u subotu rano ujutro u hotel u četvrt Karrade, podmetnuli požar i počeli pretraživati sobe. Izbila je pucnjava s iračkim snagama sigurnosti koje čuvaju hotel, a podataka o žrtvama još nema.

Prema al-Jazeeri, napadači su vjerojatno mislili da su u hotelu smješteni Amerikanci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara