Nastavljaju se prevarne pljačke na autocestama

Trojica nepoznatih muškaraca na prevaru su opljačkali strane putnika na autocesti Zagreb Slavosnki Brod kod Križa, priopćila je jutros policija u Zagrebu.

Na odmorištu autoceste kod Križa u smjeru istoka dvojica nepoznatih pristupila su jučer prijepodne bračnom paru S.P. (1951) i N.P. (1953) iz Bosne i Hercegovine koji su se odmarali pored vozila. Nepoznati su ih zamolili da im pokažu put za Rijeku i, dok im je par pokazivao, treći nepoznati muškarac je iz otvorenog autombila supružnika ukrao žensku torbicu s oko 11.000 eura, zlatnim nakitom i kreditnim karticama ukupne vrijednosti oko 100 tisuća kuna.

Pljačkaši su se dovezli starim plavim automobilom marke renault, jedan ima preko 40 godina, crn je i neobrijan, drugi ima kestenjastu kosu i plave oči, a treći je mršavije građe, opisuju u policiji.

Istraga je u tijeku.

Ovo se cestovno razbojništvo uklapa u obrazac 13 takvih pljački na zagrebačkoj obilaznici i autocesti Zagreb-Slavonski Brod u prvoj polovici ove godine: dvojica ili trojica nepoznatih muškaraca presreću žrtvu i gestikulacijom ili dovikivanjem upozoravaju na neki kvar ili traže pomoć. Za vrijeme razgovora dio kradljivaca žrtvi odvraća pažnju, a drugi iz automobila krade torbice i ruksake. Mete kradljivaca u pravilu su stranci, a žrtve bi krađu primijetile tek nakon što bi se lopovi udaljili svojim automobilom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema policiji, lani u prvoj polovici godine zabilježene su 22 takve krađe na zagrebačkoj obilaznici i autocesti Zagreb-Slavonski Brod. U policiji kažu da je ove godine u istom razdoblju broj takvih pljački smanjen jer su uhićene četiri skupine kriminalaca u proteklih godinu dana.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da je policija od početka svibnja, odnosno s početkom turističke sezone, zbog takvih krađa pojačala ophodnje na autocestama.

Sudeći po policijskim statistikama, osim na zagrebačkom području, cestovni kradljivci vole "operirati" i na državnoj cesti D1, koja preko Karlovca vodi prema obali. No, za razliku od zagrebačkih, tamošnji kradljivci žrtve većinom nalaze na odmorištima, benzinskim postajama i parkiralištima brojnih restorana uz cestu, a posebno koriste priliku kada turisti zastanu promjeniti gume.

(Hina) xiluc yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara