Nastavljen štrajk u brinjskoj pilani

Zbog višemjesečnog kašnjenja isplate plaća i zbog zabrinutosti za svoju sudbinu, 95 radnika Pilane u Brinju donedavne radne jednice zagrebačke Industrogradnje, danas je nastavilo u petak započeti štrajk.

Radnici su posljednju plaću primili za listopad prošle godine, a neizvjesno je kada će poslodavac podmiriti i ostale obveze, ističe sindikalni povjerenik Ivan Krznarić. Po njegovim riječima, stajalište je sindikata da će radnici, ako poslodavac ne isplati dugove, poduzeti i druge mjere sve do stečaja.

"Razumijem nezadovoljstvo radnika koji su formalno u pravu, ipak strateški partneri donedavne radne jedinice zagrebačke Industrogradnje - Pilane u Brinju, tvrtka Cedar iz Rijeke i Exportdrvo iz Zagreba spremni su osigurati sirovinu i pokrenuti proizvodnju, čime je jedino moguće osigurati isplatu plaća i prosperitet tvrtke", ističe inženjer Dubravko Čop koji je tu tvrtku uzeo u zakup.

Kao uzroke koji su brinjsku Pilanu doveli do teškoća Čop navodi višak radnika, loše navike dijela radnika koje su se godinama pokrivale radom u "velikoj tvrtci", i kao treći uzrok zimsko razdoblje kada su ostali bez zaliha sirovina, pa je pilana radila tek s pedeset posto kapaciteta u studenom i dijelom u prosincu prošle godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gašenje proizvodnje u Pilani Brinje, koja godišnje može preraditi 30 tisuća prostornih metara neobrađenog drveta, bilo bi pogubno, pa je i štrajk tog jedinog prerađivačkog kapaciteta u Brinju dočekan sa zabrinutošću, kaže Ivan Lokmer, načelnik brinjske općine.(Hina) kp dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara