Nastavljena gradnja južne vinkovačke obilaznice

Nakon kraće stanke topliji dani omogućili su nastavak gradnje južne vinkovačke obilaznice, duge devet kilometara, a završetak radova očekuje se do 15. lipnja.

Sada se grade tri kapitalna objekta: most preko rijeke Bosuta i nadvožnjaci preko pruga Vinkovci - Županja i Vinkovci - Zagreb.

Most na južnoj vinkovačkoj obilaznici treći je most na rijeci Bosutu u Vinkovcima i bit će dug 70 i širok sedam metara. Vrijednost radova na mostu je 5,5 milijuna kuna, a izvodi ih osječka tvrtka "Osijek-Koteks". Pri kraju je gradnja prvog stupa, a počele su i pripreme za iskop drugog od ukupno triju riječnih i dvaju obalnih armiranobetonskih stupova.

Na nadvožnjaku preko pruge Vinkovci - Zagreb, dugačku 81, visoku 11 i široku 10 metara, završeno je više od 50 posto posla.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradnja južne vinkovačke obilaznice stoji ukupno 63 milijuna kuna i u cijelosti je financiraju Hrvatske ceste. Južna obilaznica prva je faza u izgradnji gradske obilaznice duge 30 kilometara i vrijedne 220 milijuna kuna.

U gradskoj upravi očekuju kako će nakon puštanja u promet južne obilaznice odmah početi radovi na istočnoj obilaznici. Sada se izrađuje idejno rješenje, a ove godine trebala bi biti izrađena i studija utjecaja na okoliš te izdane lokacijska i građevna dozvola.

(Hina) xžd ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara