nastavljena i završena prva faza istražnih radova u lećevici

Župan Splitskodalmatinski Branimir Lukšić izvijestio je danas da su jutros, zahvaljujući policiji koja je osigurala uvjete, nastavljeni geofizički istražni radovi u Lećevici, na lokaciji mogućeg županijskog Centra za gospodarenje otpadom.

Time je završena prva faza istražnih radova, a u idućih nekoliko tjedana prikupljeni rezultati će biti detaljno obrađeni i predočeni javnosti.

U međuvremenu, kazao je župan, pripremit će se druga faza istražnih radova koja će uključivati i izradu dubokih bušotina te određivanje smjerova i brzina podzemnih strujanja vode, a koja će trajati nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Župan Lukšić ponovno je pozvao lokalno stanovništvo Lećevice, koje se odupire bilo kakvim radovima povezanim s izgradnjom Centra za gospodarenje otpadom, da ne nasijedaju pričama "neinformiranih i zlonamjernih osoba koje organizirano rade protiv tog objekta". Poručio im je da zatraže informacije od nadležnih županijskih službi koja će im uz dokaze domaćih i europskih stručnjaka prikazati istinske namjere pri rješavanju ovog važnog problema za Splitsko-dalmatinsku županiju koje su "potpuno u skladu s iskustvima i propisima Europske unije".

Mještani općine Lećevica jučer su prosvjedovali zbog istražnih radova za gradnju tog Centra zbog čega su radovi jučer bili obustavljeni, ali su danas uz pomoć policije ipak završeni.

(Hina) merc ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara