Nastavljena istraga o nesreći hrvatskog zrakoplova kod Bergama

TALIJANSKA nacionalna agencija za sigurnost letenja i tužiteljstvo u Bergamu na čelu s tužiteljem Angelom Tibaldijem nastavili su u utorak istragu o nesreći malog hrvatskog zrakoplova u nedjelju navečer u kojoj nije bilo preživjelih.

U padu zrakoplova na letu 410 hrvatske kompanije Trade Air poginulo je troje hrvatskih državljana - pilot Aleksander Peičić (50), njegova supruga Tatjana Sesek (50) i kopilotica Katja Popović (35).

Zrakoplov je prevozio oko 1600 kilograma pošiljki za tvrtku DHL iz Bergama za Zagreb, a srušio se nekoliko minuta nakon polijetanja iz zračne luke Orio al Serio.

U dosadašnjem dijelu istrage utvrđeno je da je u ponedjeljak 24. listopada zrakoplov pregledala talijanska ustanova za sigurnost prometa (ENAC) s "rezultatima koji široko zadovoljavaju sigurnosne zahtjeve".

Drugi podatak potvrđen tijekom istrage je da je zrakoplov iz zračne luke u Bergamu poletio bez ikakvih problema.

Tužitelj Tibaldi i Agencija za nacionalnu siugurnost letenja u daljnjem tijeku istrage očekuju najprije dvije analize, odnosno rezultate obdukcije, koja bi se trebala obaviti u srijedu, te izvješće vještaka o mogućim uzrocima nesreće. Sudski vještak još uvijek međutim nije imenovan.

U međuvremenu se doznaje da je jedna od dvije crne kutije dosta oštećena. Prvi konkretni rezultati istrage ne mogu se očekivati uskoro - u sličnim slučajevima istraga traje i više od mjesec dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara