Nastavljena kriminalistička obrada nad osumnjičenima za otmicu sina generala Zagorca

POLICIJA nastavlja kriminalističku obradu nad šestoro uhićenih hrvatskih državljana zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela otmice 17-godišnjeg hrvatskog državljanina, sina generala Hrvatske vojske Vladimira Zagorca, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Dodala je da će policija nakon dovršetka kriminalističke obrade izdati priopćenje za javnost, odnosno održati konferenciju za novinare.

Sina umirovljenog generala i bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca otela su dvojica maskiranih muškaraca, u ponedjeljak oko 17,20 sati na Ulici Panovčak kod broja 34. Mladić je navodno otet dok se vraćao iz škole. Otmičari su ga prisilno ugurali u osobni automobil i odvezli na nepoznato mjesto, nakon čega su u večernjim satima kontaktirali njegova oca i tražili veći iznos novca kao otkupninu u zamjenu za puštanje mladića. Pritom su mu dali rok da otkupninu isplati do utorka u poslijepodnevnim satima i zaprijetili da će mu ubiti sina ako otmicu prijavi policiji ili ne ispuni njihov zahtjev.

Vladimir Zagorec je nakon toga otmicu ipak prijavio policiji, a u iduća četiri dana otmičari su ga svakodnevno zvali, mijenjajući uvjete, mjesto i vrijeme predaje novca na, kako kažu u policiji, užem i širem području Zagreba.

U kontaktu sa ocem otmičari su stalno prijetili da će ozlijediti mladića, ne ispune li njihove uvjete, a, po riječima Borovca, niti u jednoj varijanti nije bilo govora o istovremenoj razmjeni otetog mladića i novca. Prvo su, naime, tražili da im se novac preda na njima pogodnom mjestu, a da će tek potom osloboditi žrtvu.

Tijekom otmice, koja je trajala 101 sat, Vladimir Zagorec je u više navrata odlazio na mjesta gdje je, slijedeći upute, trebao ostaviti novac. Tek u srijedu Zagorac je na jednom od tih mjesta predao dio tražene otkupnine, no otmičari mu ni tada nisu pustili sina. Otmica je na kraju sretno završila sinoć oko 22,50 sati kada je mladić pušten na slobodu.

Policija je na konferenciji za novinare također izvijestila da je u posljednjih 24 sata na širem zagrebačkom području počinjeno više razbojstava, a zabilježeno je i jedno privođenje uz primjenu sredstava prisle.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na susedgradskom području nepoznati je počinitelj uz prijetnju pištoljem sinoć oko 20,45 sati otuđio iz trgovine "Delfin" oko tri tisuće kuna.

Nepoznati muškarac jučer oko 16 sati na području Centra u kiosku Tiska na Trgu kralja Tomislava, u trenutku kad u blizini nije bilo kupaca, ušao je u kiosk te prijeteći nožem prisilio prodavačicu da se odmakne od pulta. Potom je iz ladica ukrao novac i telefonske bonove, oštetivši Tisak za oko 10 tisuća kuna.

Na području Centra u Tkalčićevoj ulici, sinoć u 21 sat dok su se maloljetnici K. N. i E. N. nalazili ispred ulaza u zgradu, prišla su im trojica mladića te prijeteći vatrenim oružjem i palicom, zatražili mobitele i novac. Razbojnici su ih potom nekoliko puta udarili šakom u glavu, pretresli ih te ukrali mobitele, novac i osobne isprave, oštetivši ih za oko 3 500 kuna.

U sportsku kladionicu Stanley bet na Laništu, jučer oko 18,20 sati dok se u kladionici nalazila sama djelatnica Z. K., ušao je maskirani muškarac te prijeteći nožem zatražio novac. Kad mu je prodavačica predala novac, razbojnik je pobjegao, oštetivši kladionicu za oko 10 tisuća kuna.

Na području Trnja na Cvjetnoj cesti u kladionici Favorit, jučer oko 18,15 sati za vrijeme dok se u kladionici nalazila sama djelatnica I. J., pultu je prišao maskirani muškarac i zaprijetivši pištoljem, zatražio novac. Preplašena mu je djelatnica predala novac, nakon čega je razbojnik pobjegao, oštetivši kladionicu za oko pet tisuća kuna.

U Voltinom naselju jučer prijepodne pri provali u stan nepoznatog je provalnika zatekao stanar susjednog stana i pokušao ga spriječiti, no razbojnik ga je poprskao suzavcem i pobjegao. Nešto kasnije ophodnja prometne policije zaustavila je vozilo na križanju ulice Hrgovići i Ljubljanske avenije u kojem se nalazio provalnik, priveden je i nad njim je u tijeku kriminalistička obrada.

Zbog jučerašnjeg nevremena u Harambašićevoj ulici srušilo se stablo i oštetilo tri osobna automobila, a na području Novog Zagreba u ulici Ivice Kičmanovića srušen bor onemogućio je prometovanje, pa su ga uklonili vatrogasci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara