Nastavljena polemika glede atletske dvorane na Prisavlju

DVORANU smo morali iznajmiti kako bi mogli vratiti zajam, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare čelni čovjek SD ´Zrinjevac´ Ante Ledić.


U javnosti veća danima traje javna polemika o tome tko je kriv za novonastalo stanje vezano za jedinu atletsku dvoranu u zemlji, koju su atletičari koristili tijekom zime za pripreme. Vlasnik dvorane na Prisavlju je SD ´Zrinjevac´, a zahvaljujući Zagrebačkom sportskom savezu, koji je tijekom zimskih mjeseci bio najmoprimac, dvoranu su koristili svi hrvatski atletičari. Ove godine SD ´Zrinjevac´ odlučilo je dvoranu iznajmiti najboljem ponuđaču, budući da je zbog otplate zajma u pitanje došlo funkcioniranje cjelokupnog sportskog objekta na Prisavlju, kojeg Zagrepčani znaju kao Boćarski dom.

Unatoč gnjevu atletičara i košarkaša, morali smo iznajmiti dvoranu jer bi, zbog nevraćanja kredita, u pitanje došlo djelovanje cijelog objekta, kazao je Ante Ledić o dvorani čija je izgradnja počela 1997.

´Dobili smo hipotekarni namjenski kredit, sagradili dvoranu i tako stvorili uvjete za zimski trening atletičara. Uredno otplaćujemo kredit i kamate, a Grad Zagreb u svemu sudjeluje sa samo 10 posto´, dodao je Ledić, opovrgnuvši tvrdnje da je podignuo nenamjenski kredit, te da želi da ga otplaćuju porezni obveznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na konferenciji za novinare neočekivano se pojavio zamjenik pročelnika za obrazovanje i sport Grada Zagreba Josip Čorak, koji je ustvrdio da je Grad ponudio plaćanje svih režija, ali ne i otplaćivanje kredita. ´No, Ledić time očito nije bio zadovoljan´, rekao je Čorak.

Nakon toga uslijedila je polemika između Ledića i Čorka. Ledić zamjerio Čorku da ´miješa kruške i jabuke´, a Čorak je istaknuo da su optužbe na račun Grada neargumentirane.

Bez obzira na to tko je u pravu u ovom slučaju, ostaje činjenica da dvoranu na Prisavlju više neće koristiti atletičari, već ´turbolimači´. Naime, u dvorani će se snimati HTV-ova emisija ´Turbo Limach Show´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara