Nastavljena velika policijska potraga za dvojicom koji su ranili graničnog policajca

Policijska potraga za dvojicom bjegunaca koji su jučer ujutro ranili graničnoga policajca na Dravi kod Novog Virja pokraj Đurđevca, nastavljena je jutros oko osam sati, doznaje se u Policijskoj upravi koprivničkokriževačkoj.

U potrazi u kojoj su jučer sudjelovale sve raspoložive snage tri policijske uprave - Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Virovitičko-podravske, jutros su se pridružili i pripadnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, izjavio je Hini glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Magdić.

Osim policijskih čamaca, u potragu je uključen oko 8,30 sati i policijski helikopter, a s mađarske strane Drave za bjeguncima traga mađarska granična policija, kazao je Magdić, dodavši da je u akciju uključeno više stotina policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima, policija je jutros počela detaljnu pretragu tri četvorna kilometra teško pristupačnoga područja u kojemu su, kako se sumnja, skrivena dvojica bjegunaca.

Policajac koprivničke granične postaje 44-godišnji Stjepan Majnović ranjen je jučer ujutro oko šest sati, prigodom redovne kontrole granice. Na njega i još jednoga policajca pucao je jedan od dvojice nepoznatih muškaraca koji su gumenim čamcem prešli na hrvatsku stranu obale Drave. Oni su nakon toga pobjegli uzvodno prema mostu Botovo.

Ranjeni policajac je jučer operiran u koprivničkoj Općoj bolnici i izvan je životne opasnosti, a policija je odmah organizirala potragu koja je sinoć iz sigurnosnih razloga prekinuta, zbog mraka i slabe vidljivosti. Po Magdićevim riječima, policija je cijelu noć osiguravala punktove kako bjegunci ne bi mogli pobjeći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara