NASTUPNI POSJET MAKEDONSKOG VELEPOSLANIKA MINISTRU KULTURE BOŽI BIŠKUPIĆU

Hrvatska i Makedonija imaju odlične političke kontakte, no, osim toga, ono što ih povijesno zbližava jest kultura dvaju naroda, rekao je za današnjeg nastupnog posjeta makedonski veleposlanik u Hrvatskoj Mahi Nesimi ministru kulture Boži Biškupiću, izvijestio je kabinet ministra.

Dvije su zemlje isprepletene kulturnom poveznicom, no ona može i mora biti još intenzivnija, rekao je Nesimi i najavio do kraja godine u Zagrebu postavljanje izložbe na temu Majke Tereze, godinu dana nakon njezina proglašenja sveticom, te 29. lipnja izložbu narodnog veza u Etnografskom muzeju.

Ove godine KUD "Tanec" slavi 50 godina rada, a izrazili su želju za gostovanjem upravo na proslavi ansambla "Lado".

Biškupić je izvijestio o nastojanju Ministarstva kulture da se poboljša prezentacija pisaca te je rekao kako je zaživio projekt prevođenja djela hrvatskih pisaca na strane jezike.

Ministarstvo će financijski pomoći pri prevođenju i lektoriranju djela hrvatskih autora. Važno je to, naglasio je ministar, kako bi nas i ostali narodi Europe, čiji ćemo članovi postati, što bolje upoznali, jer knjiga uvijek ostaje trajno zapisana riječ i svjedočenje o kulturi jednog naroda.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara