Natascha Kampusch tuži Austriju za pola milijuna eura?

Tekst: F.M.
Foto: AFP


NATASCHA Kampusch trenutno razmišlja o podizanju tužbe protiv Austrije, objasnio je njen odvjetnik. Sukus priče je u tome da je Kampusch možda mogla propustiti cijelu svoju otmičarsku dramu da je policija reagirala bolje i bila savjesnija u obavljanju svog posla.

Gerald Ganzger, odvjetnik svojedobno poznate Kampusch, objasnio je za bečki portal Heute kako se radi o utvrđivanju odgovornosti policije za 3096 dana koje je provela u zatočeništvu. Ganzger tvrdi da je 3061 od tih dana mogla biti na slobodi.

Pet tjedana nakon što je nestala, naime, policiji je u oči upao bijeli kombi njenog otmičara Wolfganga Priklopila. Kombi je policajcima upao u oči jer ga se povezivalo s otmicom, ali su ga policajci otpisali kao nevažan. To je svojedobno priznao ravnatelj savezne kriminalističke policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pola milijuna eura odštete

"Nakon tog priznanja razmišljamo o tome da cijelu stvar izvedemo pred sud", rekao je Ganzger i dodao da ne isključuje mogućnost sudske tužbe. "Zastara nastupa za tri godine, znači da imamo vremena do veljače 2011. godine", dodao je.

Najavio je da će odluka o tužbi vjerojatno pasti u jesen, kad Kapusch objavio svoju knjigu. Očekuje da će s državom voditi višegodišnji spor.

Nije htio razgovarati o visini odštete. Stručnjaci pretpostavljaju da bi ona mogla iznositi oko pola milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara