Natascha Kampusch zaplakala kad je čula da se njezin otmičar ubio

NATASCHA KAMPUSCH, austrijska 18-godišnjakinja koja je posljednjih osam godina provela zarobljena u podrumu Wolfganga Priklopila, gorko je zaplakala kad su je psiholozi obavijestili da je njezin otmičar, kojeg je netko vrijeme morala zvati "gospodar", počinio samoubojstvo, javlja BBC News.

"Bio je dio mog života, zbog toga ga na neki način oplakujem." - poručila je Kampusch u priopćenju koje je predstavnicima medija pročitao njezin psihijatar.

"Dajte mi vremena dok ne budem u stanju sama ispričati svoju priču." - kaže djevojka koju je Priklopil oteo kad je imala deset godina.

Otmičar se ubio bacivši se pod jureći vlak nekoliko sati nakon što je Natascha uspjela pobjeći iz njegove kuće.

Kampusch je medijima poručila kako razumije njihovu znatiželju, te dodala kako nema namjeru odgovarati na pitanja intimne prirode. Još uvijek nije poznato je li ju Priklopil seksualno zlostavljao.

Djevojka je psiholozima kazala kako je s Priklopilom jela, gledala televiziju i obavljala kućanske poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priklopil nije bio moj gospodar, iako je to želio biti, ali ja sam bila isto toliko jaka kao i on." - poručila je Kampusch.

Natascha Kampusch trenutno se nalazi na sigurnoj lokaciji u društvu psihologa, a policijski izvori navode kako nije zatražila susret sa svojim roditeljima, s kojima se vidjela samo nakratko.

Također je poručila kako nema osjećaj da ju je otmičar lišio djetinjstva, pa dodala kako je zajedno s Priklopilom "adekvatno" opremila sobu u kojoj ju je držao zatočenu nedugo nakon otmice.

Policija sumnja da Kampusch pati od tzv. Štokholmskog sindroma - stanja u kojem otete osobe s vremenom razviju simpatije prema svojim otmičarima. Njezini roditelji su se požalili medijima ustvrdivši da im nitko ne želi reći gdje se nalazi njihova kćer.

No, austrijska policija tvrdi kako roditeljima ne brani kontakt s Nataschom. Ona je, naime, dobrovoljno otišla na "sigurnu lokaciju", gdje prima psihološku pomoć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara