Nataschi Kampusch nude 200,000 eura za prvi intervju

PRIČA o osmogodišnjem zatočeništvu austrijske djevojke ne prestaje fascinirati javnost.

Najzanimljivije je iznenađujuće pozitivno mišljenje danas 18-godišnje djevojke o svom otmičaru, a koliko ispovijest Natasche Kampusch zanima javnost, pa shodno tomu i medije, pokazuje podatak da je austrijski list "Osterreich", čiji bi se prvi broj na kioscima trebao pojaviti u petak, ponudio Nataschi nevjerojatnih 200,000 eura za prvi intervju.

List "Osterreich" tako se dosjetio kako doći do odlične reklame za svoj prvi broj, dok se ponude ostalih austrijskih medija kreću od 30 do 70 tisuća eura. No, čini se da bi i "Osterreich" mogao ostati bez ekskluzive, jer je Natascha Kampusch preko svojih odvjetnika, koje je pribavila u ekspresnom roku, zatražila da pokrenu pravni postupak kojim bi joj bila dodijeljena kuća pokojnog Wolfganga Priklopila, a u kojoj je provela posljednjih osam godina.

Engleski Evening Standard navodi kako se Kampusch, obzirom na to da je osam godina živjela u zatočeništvu, odsječena od vanjskog svijeta, izuzetno brzo priviknula na prilike koje vladaju u modernom svijetu. Tako je već okružena pravom vojskom odvjetnika, stručnjaka za odnose s javnošću i naravno, timom psihologa i sociologa.

Jedan od Nataschinih savjetnika za odnose s javnošću, Dieter Ecker, potvrdio je da će Kampusch već sljedećeg tjedna dogovoriti ekskluzivni intervju u nadi da će ju nakon toga mediji ostaviti na miru.

"Sve ovisi o njezinom napretku, ali sljedećeg tjedna Natascha će dati jedan ili najviše dva intervjua u nadi da će zadovoljiti enorman interes koji vlada za njezinu priču, pri čemu se nada da će je nakon toga svi ostaviti na miru." - kazao je Ecker.

Dr. Guenter Harrich, Nataschin odvjetnik, potvrdio je medijima kako će od suda zatražiti da njegovoj klijentici u ostavinskoj raspravi dodijeli kuću u kojoj je provela posljednjih osam godina.

"Podnijet ćemo zahtjev kojim tražimo kuću u Strasshofu u ostavinskoj raspravi Wolfganga Priklopila. Priklopil je posjedovao dvije trećine te kuće, a preostala trećina je u vlasništvu njegove majke, ali vjerujemo da će se ona složiti s našim zahtjevom. Na kraju krajeva, radi se o odšteti za pretrpljenu bol i patnju." - kazao je Harrich.

Budući da austrijski stručnjaci za nekretnine procjenjuju vrijednost kuće pokojnog Priklopila na oko 180 tisuća eura, a očekuje se da će joj sud kao svojevrsnu nadoknadu za pretrpljene patnje dodijeliti kuću u vlasništvo, nema sumnje da će Kampusch vrlo brzo biti financijski osigurana. A tek kad se pribroje honorari od intervjua, prodaja prava na knjige, filmove...

Kampusch bi od austrijskog Odbora za kompenzaciju šteta nanešene žrtvama kriminala trebala dobiti oko 600,000 eura, a otvoren je i poseban žiro-račun za sve one koji žele dobrovoljnim prilogom pomoći nesretnoj djevojci.

Medijima se u utorak obratio i dr. Rainhard Haller, vodeći austrijski psihijatar kojega je sud dodijelio Nataschi, ustvrdivši kako Natascha nije vidjela Priklopila isključivo u negativnom svjetlu, te natuknuo da su njih dvoje možda bili u ljubavnoj vezi.

"Priklopil za Nataschu nije bio samo okrutni i dominantni otmičar, nego i njezin otac, prijatelj, a možda i ljubavnik. Delikatnost njihovog odnosa izuzetno je teško opisati, to je najvjerojatnije razlog zbog kojega Natascha očajnički želi zaštititi svoju privatnost." - kazao je Haller.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara