Natječaj za prestižni umjetnički program u New Yorku

HRVATSKI umjetnici koji žele provesti godinu dana u Međunarodnom studio programu PS1 Instituta za suvremenu umjetnost iz New Yorka mogu se do 28. veljače prijaviti na danas otvoreni natječaj.

Natječaj je raspisan u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske, hrvatskog umjetničkog fonda ´Face Croatia´, udruženja ´Trust for Mutual Understanding´ iz New Yorka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).

´Međunarodni studio PS1 danas je najprestižnije mjesto za suvremenu umjetnost´, ističe koordinator programa za Hrvatsku Branko Franceschi.

Po njegovim riječima, umjetnik koji će biti odabran na natječaju, u New Yorku će dobiti studio u kojem će godinu dana raditi na svom radu i karijeri, a na kraju boravka s ostalim će sudionicima natječaja (iz 23 zemlje) imati izložbu.

Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici sa stalnim boravištem u Hrvatskoj koji su orijentirani suvremenoj umjetničkoj praksi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molba treba imati 10 do 20 slajdova (ako to rad zahtjeva CD-rom ili video vrpcu) životopis na engleskom te kratki opis rada.

Hrvatski žiri, u kojem će biti osam stručnjaka s područja suvremene umjetnosti (kustosi, galeristi, umjetnici) odabrat će 10 umjetnika, od kojih će matični žiri u New Yorku izabrati jednog.

Molbe se šalju u predstavništva PS1 u Zagrebu, u Galeriju Miroslav Kraljević (INA Naftaplin, Šubićeva 29) i HDLU (Trg žrtava fašizma b.b.). Rezultati će biti objavljeni e-mailom.

Organizator će odabranom umjetniku platiti članstvo u Međunarodnom programu PS1 (10 tisuća američkih dolara) te boravak u New Yorku od rujna 2003. do rujna 2004. u iznosu od 20 tisuća dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara