Natječaju za treću mrežu prijeti poništenje?

PREMA pisanju Nacionala za poništenje natječaja ima nekoliko razloga, a jedan od njih je povezanost Tele2 i Deutsche Telekoma, odnosno T Mobilea u Njemačkoj gdje surađuju u fiksnoj telefoniji. Prema pravilima natječaja ponuđač ne smije biti ni u kakvoj vezi s postojećim operaterima.

Jedan od kriterija za dodjelu koncesije je i jačanje domaćeg gospodarstva, pa je veliki plus za Tele2 i Škegru okupljanje nekoliko hrvatskih tvrtki u konzorciju. No, prema izvorima Nacionala Škegro je već potpisao ugovor s upravom Tele2 kojim bi nakon završetka natječaja i dodjele koncesije treću mrežu u potpunosti preuzeli Šveđani. Prema tome domaće bi tvrtke samo nakratko figurirale kao vlasnici, odnosno dok Treća sreća ne pobijedi na natječaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je i u tome što predsjednik Agencije ne želi javno obznaniti partnerske udjele, te tvrdi da su ti podaci, iako je bilo najavljivano kako će cijeli proces biti otvoren za javnost, povjerljivi.

Za danas u 11 sati najavljena je konferencija za novinare na kojoj će se hrvatskoj javnosti predstaviti hrvatsko-švedski konzorcij Treća sreća, u kojem je devet hrvatskih partnera: Dalekovod d.d., Jamnica d.d., FIMA Holding d.d., Croatia osiguranje d.d., Nexe grupa d.o.o., Konstruktor-inženjering d.d., Lura d.d., Institut građevinarstva Hrvatske d.d. i Privredna banka Zagreb d.d., udruženo sa švedskim operaterom Tele2. Opširnije informacije o konzorciju očekujte poslijepodne, nakon konferencije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara