NATO i UN upozoravaju Srbe na Kosovu da će idući put odgovoriti puno žešće

NATO i UN upozoravaju Srbe na Kosovu da će idući put odgovoriti puno žešće

NAKON jučerašnjih žestokih nemira u Kosovskoj Mitrovici u kojima je poginuo policajaca UN-a, Ukrajinac, i ozlijeđeno još njih 63, zapovjednici snaga UN-a i NATO-a su danas upozorili kosovske Srbe da će ako se ponove slične situacije uslijediti "odlučan odgovor".

"Naši vojnici su se našli pod izravnom vatrom. To više nećemo tolerirati", izjavio je danas zapovjednik KFOR-a general Xavier Bout de Marhnac.

"Nemojte nas stavljati u takvu poziciju u kojoj ćemo morati pokazati našu odlučnost kao odgovor na nasilje", poručio je de Marnhac na novinskoj konferenciji Srbima koji su kamenovali, bacali zapaljive bombe i pucali na snage KFOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef UNMIK-a, Larry Rossin, izjavio je da su ovi nemiri, kao i prijašnje slične akcije Srba, bili orkestrirani te je upozorio neimenovane organizatore nemira da će se suočiti optužbom za ubojstvo i pokušaj ubojstva.

Beograd je optužio KFOR i UNMIK za jučerašnje nasilje u Kosovskoj Mitrovici, rekavši da su oni to izazvali ponovnim zauzimanjem suda koji su prethodno zauzeli prosvjednici.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara