NATO poziva na miran tijek izbora na Kosovu

NATO je pozvao na miran tijek sutrašnjih općih izbora na Kosovu i poručio da će njegova mirovna misija u tom području učiniti sve kako bi izbori protekli neometano, priopćeno je u petak u sjedištu NATOa u Bruxellesu.

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer pridružio se također pozivima međunarodne zajednice da se svi stanovnici Kosova odazovu izborima.

Srbi su zaprijetili su da će bojkotirati izbore optužujući NATO da ih ne uspijeva zaštititi od kosovskih Albanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja također pozivam sve da izbore provedu na miran način. Provođenje izbora pozorno će pratiti međunarodna zajednica", navodi se u Schefferovu priopćenju.

"KFOR će u potpunosti ispuniti svoju obvezu osiguranja mirnog ozračja, a NATO je rasporedio dodatne snage na Kosovu kako bi dokazao našu odlučnost", dodaje Scheffer.

NATO čini jezgru mirovnih snaga na Kosovu (KFOR), a nedavno je poslao još pet bataljuna kako bi u vrijeme izbora u tom području imao gotovo 19.000 vojnika.

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica i drugi srbijanski predstavnici pozvali su na bojkot kosovskih izbora tvrdeći da će oni samo potaknuti težnje kosovskih Albanaca za neovisnošću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara