NATO seminar o spašavanju u katastrofama u Dubrovniku od 24. do 26. svibnja

Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Euroatlantskim centrom NATOa za koordinaciju djelovanja u katastrofama, organizirat će u Dubrovniku od 24. do 26. svibnja seminar pod nazivom "Lekcije naučene u operacijama i vježbama EADRCCa" , a sudjelovat će oko 120 sudionika iz 33 zemlje, najavljeno je danas na konferenciji za novinare MUPa.

Na seminaru će se objediniti iskustva iz pet dosadašnjih vježbi spašavanja u katastrofama članica NATO-a i Partnerstva za mir, koje su se održale od 2000. do 2003 godine, a među kojima je bila i vježba "Kroćenje zmaja" održana 2002. u Hrvatskoj, rekao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Žarko Katić.

Seminar će u sedam radnih skupina analizirati iskustva vježbi u kojima su simulirane razne situacije poput poplava, velikih požara, potresa ili terorističkih napada, najavio je Katić dodavši da su u nekim od tih vježbi sudjelovali i pripadnici hrvatske Civilne zaštite. U NATO-u, točnije u njegovoj civilnoj komponenti EADRCC-u, odlučeno je da se sva ta iskustva na jednom mjestu obrade i da u slučaju stvarne opasnosti pomoć zemljama bude što brža i jednostavnija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također će se analizirati i iskustva zajedničkih akcija u pomoći i spašavanju tijekom poplava koje su preklani pogodile Njemačku, Češku i Poljsku, istaknuo je Katić.

(Hina) xaš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara