NATO upozorava Haradinaja da se ponaša odgovorno

NATO je u četvrtka još jednom upozorio kosovskog premijera Ramusha Haradinaja i njegove pristaše protiv bilo kakvog pokušaja da pribjegnu sili ako ga Međunarodni kazneni sud (ICTY) u Den Haagu optuži za ratne zločine.

"Na zasjedanju Vijeća Sjevernoatlantskog saveza ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a zatražili su da kosovski premijer i njegovi pristaše djeluju na odgovoran način ako Haradinaj bude optužen", kazao je glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramush Haradinaj (35), koji je prošli tjedan imenovan kosovskim premijerom, bio je jedan od glavnih zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova tijekom rata 1998. i 1999.. Prije imenovanja premijerom Haradinaja su istražitelji ICTY-ja ispitivali u dva navrata o njegovoj ulozi tijekom rata na Kosovu. Vlasti u Beogradu i kosovski Srbi optužuju ga za zločine koje je počinio dok je zapovjedao gerilom u zapadnom dijelu Kosova.

U svom zadnjem izvješću NATO je osim toga, osvrnuvši se na situaciju na Kosovu, istaknuo da je ona i dalje "osjetljiva" te da zato odlučuje ne smanjivati broj svojih vojnika u toj pokrajini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara