Navijači u Austriji masovno pohode kuću u kojoj je bila zatočena Elisabeth Fritzl

S DVADESET četiri godine zakašnjenja Rosemarie Fritzl spustila se u podrum u kojemu je njena kćer Elisabeth bila godinama zatočena i silovana.

Rosemarie Fritzl vratila se u kuću kako bi s rođakinjom obišla tamnicu. Unutra je pokupila igračke za šestogodišnjeg unuka Felixa, jednog od troje djece koje je Josef Fritzl držao u podrumu vlastite kuće u Amstettenu. Usput je uzela i neke osobne stvari kćeri Elisabeth i stvari ostale djece. Austrijski mediji izvještavaju kako je Rosemarie rekla svojim prijateljima da u toj "prljavoj" kući ne želi više živjeti.

Na mjestu strašnog zločina Rosemarie se zadržala oko sat vremena i vani je izašla s nekoliko kovčega i torbi. Ona trenutno boravi u psihijatrijskoj klinici, u koju su smješteni svi članovi obitelji i nalaze se pod liječničkom skrbi.

"Za njeno psihičko stanje povratak u kuću strave je bio jako težak. Kuća je za nju postala simbol zla, ona je uništena s onim što je njen suprug napravio njihovoj kćeri, što joj je sve radio više od dva desetljeća...", kazao je izvor blizak obitelji.

Koliko su stvari otišle daleko govori i informacija da je njihova obiteljska kuća postala prava turistička atrakcija. Od onih koji su se u Austriju zaputili na Europsko nogometno prvenstvo neki su odlučili svratiti u Amstetten i fotografirati se ispred "najpoznatije kuće u Austriji". Turisti tako masovno dolaze, smiješe se i prave grimase ispred poprišta incestuoznog zločina koji je potresao svijet.

J.M.
Foto: Bild, Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara