Navijači u Austriji masovno pohode kuću u kojoj je bila zatočena Elisabeth Fritzl

S DVADESET četiri godine zakašnjenja Rosemarie Fritzl spustila se u podrum u kojemu je njena kćer Elisabeth bila godinama zatočena i silovana.

Rosemarie Fritzl vratila se u kuću kako bi s rođakinjom obišla tamnicu. Unutra je pokupila igračke za šestogodišnjeg unuka Felixa, jednog od troje djece koje je Josef Fritzl držao u podrumu vlastite kuće u Amstettenu. Usput je uzela i neke osobne stvari kćeri Elisabeth i stvari ostale djece. Austrijski mediji izvještavaju kako je Rosemarie rekla svojim prijateljima da u toj "prljavoj" kući ne želi više živjeti.

Na mjestu strašnog zločina Rosemarie se zadržala oko sat vremena i vani je izašla s nekoliko kovčega i torbi. Ona trenutno boravi u psihijatrijskoj klinici, u koju su smješteni svi članovi obitelji i nalaze se pod liječničkom skrbi.

"Za njeno psihičko stanje povratak u kuću strave je bio jako težak. Kuća je za nju postala simbol zla, ona je uništena s onim što je njen suprug napravio njihovoj kćeri, što joj je sve radio više od dva desetljeća...", kazao je izvor blizak obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su stvari otišle daleko govori i informacija da je njihova obiteljska kuća postala prava turistička atrakcija. Od onih koji su se u Austriju zaputili na Europsko nogometno prvenstvo neki su odlučili svratiti u Amstetten i fotografirati se ispred "najpoznatije kuće u Austriji". Turisti tako masovno dolaze, smiješe se i prave grimase ispred poprišta incestuoznog zločina koji je potresao svijet.

J.M.
Foto: Bild, Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara