Navodna Atlantida samo je ugašeni vulkan

NAVODNI ostaci potonulog grada Atlantide za koje neovisni američki istraživač Robert Sarmast tvrdi da ih je pronašao u vodama Cipra, nisu drugo do ugašeni vulkani, geofizičar Christian Huebscher iz Instituta za pomorstvo i za atmosferske znanosti u Hamburgu za Frankfurter Allgemeine Zeitung.

On je kazao da je ljetos posjetio mjesto na kojemu je Robert Sarmast navodno otkrio Atlantidu. Huebscher je, ploveći na istraživačkom brodom zajedno s nizozemskim kolegama, na dnu mora otkrio ugasle vulkane stare oko sto tisuća godina koje je Sarmast, po njegovu mišljenju, zamijenio za akropolu Atlantide.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarmast je 2003. objavio knjigu "Otkriće Atlantide: iznenađenja otoka Cipra", u kojoj tvrdi da je Cipar vrh Atlantskog otoka. Sarmast misli da se njegovo otkriće u potpunosti podudara s Platonovim opisima u dijalozima "Timej" i "Kritija".
Svojom se postavkom Sarmast pridružuje najčešće spominjanoj hipotezi o položaju Atlantide: zapadno od mjesta koje su stari Grci nazivali "Herkulovi stupovi", to jest Gibraltarskog tjesnaca. Prema drugim teorijama, Atlantida se nalazi na Krimu, u Americi, Sahari, pa i na Antarktiku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara