Nebojša Pavković ponovio da će neće predati Haškom sudu

BIVŠI načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković, optužen za ratne zločine na Kosovu 1999. godine, izjavio je u četvrtak da se neće predati Haškom tribunalu.

"Spreman sam otići u Haag kad mi država predoči samo jedan dokaz da sam zapovijedio izvršenje ili da sam znao, a ništa nisam poduzeo, da se zločini spriječe ili da se zločinci privedu pravdi", navodi se u Pavkovićevu pismu pročitanom na konferenciji za novinare njegove stranke, izvanparlamentarnog Narodnog bloka - Nebojša Pavković.

Pavković u pismu tvrdi da "takvih dokaza nema", jer posjeduje dokumentaciju koja "dokazuje suprotno". Pavković je pozvao vlasti u Beogradu da tu dokumentaciju što prije ustupe Haškom sudu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavković u priopćenju također ističe da bi se prije njega pred Haškim sudom trebao pojaviti predsjednik SCG Svetozar Marović i ministar vanjskih poslova Vuk Drašković.

"Marović je obilazio dubrovačko ratište i poznatom ratnohuškačkom parolom Idemo u rat za mir pozivao i slao srpske i crnogorske vojnike u rat, a Drašković je formirao i upućivao na frontu partijsku paravojnu postrojbu", naveo je Pavković.

Pavković je jedan od četiri vojna i policijska generala čije izručenje intenzivno traži Haško tužiteljstvo, a službene srbijanske vlasti ustraju na njihovoj "dragovoljnoj predaji" tom sudu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara