nedjeljni vjesnik: zmije u općinskom sudu u dugom selu

Dvije poveće zmije razlog su zašto Općinski sud u Dugom Selu u ponedjeljak, 9. lipnja, a možda i duže vremena, neće raditi, piše "Nedjeljni Vjesnik". L

Odluku o privremenom prestanku rada suda donio je predsjednik toga suda Arnold Čada.

Zmije je, prema "Nedjeljnom Vjesniku", primijetila čistačica u petak nakon kraja radnog vremena, odnosno oko 16 sati, te je obavijestila nadležne osobe.

Po riječima predsjednika suda Arnolda Čade, zgrada suda sagrađena krajem 19. stoljeća, s pročelja još nekako i izgleda, no na stražnjem oštećenom dijelu zgrade pojavile su se poveće rupe na zidu, te se pretpostavlja da su zmije upravo i ušle kroz te rupe.

O tome koliko su dugo zmije tu može se samo nagađati, no ako se uzme u obzir da je jedna izašla iz spisa u arhivi, moguće je da su tu već duže vremena, piše "Nedjeljni Vjesnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, piše list, tijekom 120 godina postojanja na zgradi suda obavljeni su samo neki radovi - i to na temeljima, krovu i sanitarnom čvoru, ali većih radova nije bilo.

Postoji i projekt za novu zgradu suda u Dugom Selu, no taj projekt, vrijedan oko 10 milijuna kuna, tek treba ući u saborsku proceduru.

Prema "Nedjeljnom Vjesniku" u ponedjeljak će se, nakon što se obavijesti Ministarstvo pravosuđa i Županijski sud u Velikoj Gorici, koji je nadležan za dugoselski općinski sud, pozvati veterinari koji bi trebali ukloniti zmije.

No, kako "Vjesnik" doznaje od direktora zagrebačkog Zoološkog vrta Mladena Anića, najvjerojatnije je riječ o zmiji bjelici, budući da je u posljednje vrijeme bilo već nekoliko intervencija pa nema potrebe za panikom.

Iako je riječ o većim zmijama, prosječne dužine oko metar i pol, one su posve bezopasne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara