Nekoliko Slovenaca iz šibenskih hotela hospitalizirano u domovini

VIŠE slovenskih državljana koji su potkraj prošlog tjedna boravili u šibenskih hotelima Millenium i Mirage, gdje je došlo do trovanja salmonelom, zatražilo je nakon povratka u domovinu pomoć liječnika, ali je samo nekolicina hospitalizirana.

Kako su u ponedjeljak javili slovenski elektronski mediji, od 16 koji su se javili u mariborsku bolnicu 11 ih je pušteno kući, a neki su dobili infuziju. U Ptuju su hospitalizirane dvije djevojčice od 7 i 2 godine, koje su iz šibenske bolnice prebačene na zahtjev roditelja i nisu u životnoj opasnosti, a 6 osoba javilo se i u zaraznu bolnicu u Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenski liječnici kažu da će analizu crijevnih poremećaja moći dati kroz dva dana.

Pojava salmonele u Šibeniku pred ovogodišnju ljetnju sezonu u Sloveniji neće biti dobra reklama hrvatskom turizmu, no i u Sloveniji se svake godine pojavi nekoliko sličnih slučajeva.

Posljednje masovnije trovanje, kada je oboljelo preko 100 gostiju, zabilježeno je tako u hotelu Delfin u Izoli sredinom studenog prošle godine, a prilikom redovnog zdravstvenog pregleda tada su otkrili i kliconoše salmonele u hotelu Palace u Kopru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara