Nema dogovora Sindikata učitelja i Ministarstva školstva

SINDIKAT učitelja Hrvatske održao je prosvjed pred Ministarstvom školstva, znanosti i obrazovanja zbog obustave pregovora o kolektivnom ugovoru vrijednom 68 milijuna kuna. Pred ministarstvom se okupilo oko tisuću nezadovoljnih učitelja.

Predstavnici Sindikata učitelja bili su primljeni u Ministarstvu gdje su proveli nekoliko minuta, ali nije došlo do nikakvog dogovora. Ministarstvo je i dalje ostalo pri stavu da ne smije prije izbora potpisivati ugovore s velikim iznosima jer im to brani Zakon o prijenosu vlasti.

Predsjednik Sindikata učitelja Zvonimit Laktašić je izjavio da su oni i dalje nezadovoljni te će o daljnjem postupanju odlučiti Veliko vijeće njihovog sindikata koje se sastaje poslijepodne. U obzir za ovaj tjedan dolaze svakakve akcije, ako će ih više biti, rekao je Laktašić

O daljnjim akcijama poslijepodne odlučuje Veliko vijeće Sindikata učitelja

Ministarstvo školstva jučer je u priopćenju poručilo da poziva Sindikat učitelja  na daljnje pregovore  te je podsjetilo da su u proteklih šest mjeseci vodili duge i iscrpne pregovore kako bi dogovorili kolektivni ugovor. Poručili su iz Ministarstva da su sindikati srednjeg školstva te visokog obrazovanja i znanosti prihvatili dogovor pa su njihovi granski kolektivni ugovori u proceduri u Vladi.

Ministarstvo Dragana Primorca optužilo je Sindikat učitelja da nije ni imao namjeru potpisati kolektivni ugovor kako bi se organizirao prosvjed i utjecalo na izbore.

"U ovom ministarstvu vlada velika nekompetencija"

Zvonimir Laktašić je rekao da on uopće nije dobio poziv na daljnje pregovore, nego je o tome čitao u novinama. "Po tome se vidi koliko oni drža do nas. Zar su odjednom zaboravili našu adresu?" zapitao se Laktašić.

Prosvjednicima su podršku dali i predstavnici ostalih sindikata koji su potpisali svoje kolektivne ugovore. Tako je Vilim Ribić, predsjednik Sindikata znanosti rekao da je ovo totalno nekompetentntno ministarstvo. "Ne možete ni zamisliti kakva nekompetencija vlada u ovom ministarstvu. Ovo ja najgore ministarstvo u ovoj Vladi," rekao je Ribić.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara