Nema potvrde da će Hrvat koji je u Poljskoj skrivio nesreću u pritvor

POTVRDU o tome da je određen pritvor hrvatskom državljaninu, koji je jučer prijepodne u Poljskoj skrivio nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, jutros iz hrvatskog MVPEI-a nismo mogli dobiti.

Poljski portal 02 Wiadomosci objavio je jučer, naime, da je vozaču kamiona u kojega se putnički vlak zabio određen pritvor. U MVPEI-u nam kažu kako od jučer nisu dobili nikakvu novu informaciju vezanu za vozača, koji je u nesreći ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć.

U vlaku su poginuli strojovođa i jedna putnica, a ozlijeđeni putnici, njih 13, prevezeni su u obližnje bolnice, s ozljedama poput prijeloma ruku, nogu i ozljedama glave. Vozač je navodno Slobodan Jonić iz Slatine, koji je prevozio papir iz Belišća. Prema prvim informacijama, tijekom nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

Vlak koji je vozio na liniji Gdinya na Baltičkom moru do mjesta Zielona Gora na jugozapadu zemlje, u blizini mjesta Bykdgoszcz udario je u kamion, kazala je to jučer glasnogovornica policije Katarzyna Witkowska u programu televizije TVN24.

Vozač kamiona marke Scania navodno nije obraćao pažnju na svjetlosnu signalizaciju te se vlak zabio najprije u prikolicu kamiona, a zatim je iskočio iz tračnica, nakon čega se nekoliko vagona prevrnulo.

R.I.
Foto: Pravda

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara