Nema pregovora s teroristima kao što je bin Laden

"NEMA pregovora s teroristima i zločincima kao što je Osama bin Laden", izjavio je u četvrtak službeni predstavnik njemačke vlade nakon najnovije poruke koja se pripisuje terorističkoj mreži Al Qaidi.

"Međunarodna zajednica mora nastaviti borbu protiv terorizma. Njemačka će joj u tomu i dalje pomagati", dodao je, istaknuvši da ta tvrdnja vrijedi "bez obzira na vjerodostojnost" poruke koja nudi "mir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Službe u nadležnosti njemačkog ministarstva unutarnjih poslova provjeravaju vjerodostojnost poruke koja se pripisuje Osami bin Ladenu, kazao je za AFP.

Na zvučnoj snimci koja mu se pripisuje, a koju je u četvrtak objavila televizijska postaja Al Arabiya iz Dubaja, Osama bin Laden opravdava atentate u Madridu u kojima je ubijena 191 osoba, ali nije izrijekom preuzeo odgovornost za njih.

Autor poruke, nejasnim riječima, nudi "mir" europskim zemljama koje bi se obvezale da neće napadati muslimane, predlažući, kako se čini, tromjesečno primirje svim europskim zemljama koje bi se vojno povukle iz islamskog svijeta i ujedno postavljajući ultimatum.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara