Nema presude Damiru Vukoviću, vijeće i dalje nije uvjereno da je ubio majku

SUDSKO vijeće Županijskog suda u Splitu i dalje nije sigurno je li Damir Vuković zaista ubio svoju 74-godišnju majku Anu Vuković. Danas su ponovno ispitali troje svjedoka koji su govorili o ritmu kretanja optuženog na dan ubojstva. Riječ je o bratu i sestri iz dućana na Brdima u kojem je Vuković običavao piti pivu te vozaču kamiona Čistoće koji je odvezao štramac kojeg su se tog dana riješili Damir i njegova majka.

Ubojstvo u podne

Premda se ispočetka baratalo ubojstvom u podne, optuženi je to vrijeme pokrio alibijem kojeg potvrđuju svjedoci. Sporno je, međutim, nekih pola sata oko 11 sati. U tom razdoblju Vukovića nitko nije vidio, što je, uvjerena je tužiteljica Rene Laura, bilo sasvim dovoljno da optuženi ode do stana u Vinkovačkoj ulici, dočeka majku i ubije je, a odmah potom se vrati do dućana i ispije pivu. 

Branitelj Željko Lubina danas je išao toliko daleko da je sudu predložio da saslušaju Vukovićeve kolege s broda, koji bi trebali kazati da se pridržava rukom dok mokri. Lubina želi sugerirati da se radi o uvjetovanom ponašanju iskusnog pomorca kojem je ostala navika od plovidbe po uzburkanom moru. Time bi se objasnio otisak Vukovićevog dlana nađen na mjestu zločina. Baš iznad zahodske školjke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuković kao O. J. Simpson

Malo će teže biti objasniti prisutnost trokomponentnih čestica koji potječu od ispaljivanja metka. Obrana tvrdi da je to od počasnog plotuna sa sprovoda hrvatskom branitelju koji je pohodio i optuženi, no odakle onda iste takve čestice i na odjeći pokojne Ane Vuković.

Čini se da je ubojica obmotao pištolj njezinim kaputom koji, kao i oružje, nikad nije pronađen. Vijeće se i dalje lomi, neki nisu uvjereni da je ubojica baš Vuković. U napetoj debati prije preotvaranja rasprave spominjao se čak i poznati slučaj O. J. Simpsona.

Sudac Marko Pribisalić odbio je većinu egzotičnih prijedloga branitelja Lubine. Na sud ponovno zovu Matu Balića, Vukovićevog prijatelja, kako bi se otklonile proturječnosti o njegovom kretanju na dan ubojstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara