Nema više muljanja: Pahor traži objavu sporazuma o načinu rješavanja graničnog pitanja

Nema više muljanja: Pahor traži objavu sporazuma o načinu rješavanja graničnog pitanja

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

SLOVENSKI premijer Borut Pahor u ponedjeljak će predložiti hrvatskoj kolegici Jadranki Kosor da se objavi sporazum o načinu rješavanja graničnog pitanja, jer će se tako lakše braniti njegov sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pahor je danas na konferenciji za novinare rekao kako će se u ponedjeljak, tijekom hrvatsko-slovenskog poslovnog foruma Zagrebu, sastati sa hrvatskom premijerkom te će joj tada iznijeti svoj prijedlog. Slovenski premijer je dodao kako mnogi ljudi komentiraju taj dokument, a da ga nisu niti vidjeli, pišu slovenski mediji.

Uz Jadranku Kosor, Pahor će u Zagrebu posjetiti i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića te će ga pokušati uvjeriti kako mu kritiziranje sporazuma ne pomaže, nego samo može naštetiti odnosima dviju država. Objavom načina rješavanja graničnog pitanja otklonila bi se mnoge teorije o tome što su premijeri potpisali te bi i oni počeli braniti ono što su potpisali, a ne ono što se misli da su potpisali. Rukavica sa slovenske strane je bačena, a sada se čeka odgovor s hrvatske strane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara