Neonacisti će marširati Berlinom u vrijeme posjeta Katsava

NJEMAČKI neonacisti marširat će Berlinom prosvjedujući protiv posjeta izraelskog predsjednika Moshea Katsava.

Berlinska je policija odobrila planiranu rutu marša duž središnje avenije Unter den Linden i očekuje oko 200 pristaša krajnje desničarske stranke NPD na prosvjedu ´Dalje ruke od Palestine - nema njemačkog oružja za Izrael´.

Policija je priopćila da nema zakona kojim bi se spriječio taj marš, iako vlada kancelara Gerharda Schroedera pokušava zabraniti NPD.

Planirana su i tri protuprosvjeda koji bi mogli okupiti 900 ljudi spremnih izraziti solidarnost s Izraelom i prosvjedovati protiv neonacista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izraelski predsjednik je u nedjelju u Berlinu, nakon dolaska u trodnevni posjet Njemačkoj, kojoj će, očekuje se, opetovati zahtjev za isporukom oklopnih transportera, osudio ponovno buđenje antisemitizma u Europi, poglavito u Njemačkoj gdje je holokaust uništio veliki dio židovskog naroda.

Katsav je upozorio da se ´palestinski terorizam´ i ´obrambeni´ odgovor Izraela na mogu dovoditi u istu razinu i pozvao Palestince da prekinu s terorizmom a Izrael će nastaviti političke egovore.

Izrael je ´moralna zemlja Bliskog istoka´, predana potrebi da postigne mir unatoč tomu što ´svako palestinsko dijele siše s majčinim mlijekom mržnju protiv Izraela´, rekao je Katsav.

U ponedjeljak se izraelski predsjednik treba sastati sa Schroederom i posjetiti bivši koncentracioni logor Sachsenhausen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara