Neonacisti prekinuli tribinu na novosadskom Filozofskom fakultetu

PREDSTAVLJAJUĆI se kao članovi neonacističke skupine "Nacionalni stroj", dvadesetak muškaraca upalo je u srijedu navečer na Filozofski fakultet u Novom Sadu i napalo nekoliko sudionika tribine pod nazivom "Fašistička prijetnja", javili su mediji.

Tom prigodom oni su prijetili šefu Katedre za filozofiju Filozofskog fakulteta Milenku Peroviću koga su nazvali "ustaškom svinjom", i poručili mu da će ga pričekati negdje u mraku, kao i da to čeka i njegovog sina, objavila je agencije Beta.

Članovi skupine podizali su ruke oponašajući nacistički pozdrav, bili su kratko ošišani, nosili su crne jakne, a novosadskoj javnosti poznati su kao autori brojnih šovinističkih, rasističkih i antisemitskih grafita.

U publiku su bacili letke u kojima su sudionike i posjetitelje tribine nazivali "komunističkim retardima" i poručili "Srbija Srbima".

Poslije incidenta na Fakultet je došla policija koja je od organizatora uzela izjave i objasnila da policijskog osiguranja nije bilo jer im tribina nije bila prijavljena.

Tribina na Filozofskom fakultetu bila je jedna od manifestacija kojima je u srijedu u Novom Sadu obilježen Međunarodni dan borbe protiv fašizma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara