neovisni kandidat NACIONALNIH MANJINA IRINEJ MUDRI PREDSTAVIO program

Irinej Mudri, neovisni kandidat za nacionalne manjine, predstavio je večeras na HTVu svoj izborni program, naglasivši da će mu, uđe li u Hrvatski sabor, prioritet biti vraćanje dostojanstva nacionalnih manjina. L

Mudri je kandidat rusinske, ukrajinske, židovske, austrijske, njemačke, poljske, ruske, rumunjske, romske, bugarske i vlaške nacionalne manjine u XII. izbornoj jedinici.

Irinej Mudri obećao je i da će se zalagati za veće zapošljavanje, ukidanje PDV-a, isplatu poticaja, stimuliranje proizvodnje zdrave hrane i njezin plasman kroz turizam. Uz to, zahtijevat će i zabranu uvoza genetski preinačene hrane.

Neovisni kandidat Mudri zagovara očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta svih pripadnika nacionalnih manjina, a posebice na području gdje su tradicionalno naseljeni ili žive u značajnijem broju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasio je i da je njegov dugogodišnji angažman kroz udruge na očuvanju nacionalnih identiteta, jamstvo da će odgovorno obavljati dužnost u Hrvatskom saboru, uvažavajući prijedloge i sugestije građana.

Biračima je poručio da nema novih radnih mjesta bez stranog kapitala pa će pozvati poduzetnike iz matičnih zemalja na ulaganje kapitala u područja na kojima žive pripadnici njihova naroda.

"Hrvatska u Europsku uniju može samo s pripadnicima manjina koje su najbolji veleposlanici u zemljama iz kojih potječu i u Europi", rekao je Irinej Mudri, pozvavši birače da glasaju razumom, a ne srcem.

(Hina) mvr sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara