NEPOJAVLJIVANJEM PAVLA STRUGARA U PITANJU I DRUGA JAMSTVA SCG

Ako haški optuženik, general bivše JNA Pavle Strugar, optužen za ratne zločine na dubrovačkom području 1991. godine, danas ne otputuje u Den Haag, to će ugroziti i sva buduća jamstva Srbije i Crne Gore Međunarodnom kaznenom sudu, izjavio je u petak ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom Goran Svilanović.

Međunarodni kazneni sud jučer je od vlade Srbije i Crne Gore zatražio da general Strugar danas bude prebačen u Scheveningen, kako bi mu 9. prosinca moglo početi suđenje. Njegov branitelj Goran Rodić - kako piše današnja podgorička "Publika" - tvrdi da se Strugar nalazi u bolnici, gdje čeka operaciju, te se ne može odazvati pozivu Haškog suda, o čemu je, uz molbu da se odgodi njegovo pojavljivanje pred tim sudom, jučer obavijestio Haški sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Očekujem da tijekom dana bude još komunikacije s pravnim zastupnikom Pavla Strugara i očekujem da se prihvati realnost da mi svoje obveze moramo ispunjavati kad takva jamstva damo, ali vidjet ćemo što će se još događati", rekao je ministar Svilanović beogradskom Radiju 202. On je dodao da su jamstvo za optuženog Strugara, koji se dobrovoljno predao Haškom sudu, dale nekadašnja savezna vlada i vlada Crne Gore.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara