Neredi na kršćanskim prosvjedima u Egiptu, šest mrtvih

Neredi na kršćanskim prosvjedima u Egiptu, šest mrtvih

Foto: AFP

PROSVJED kršćana u egipatskom glavnom gradu Kairu završio je nasilnim okršajima u kojima je poginulo najmanje šest ljudi, javlja agencija AP. Četvero mrtvih su prosvjednici, a dvoje vojnici.

Egipatski kršćani na ulice su izašli kako bi prosvjedovali zbog nedavnih napada na crkvu. No, prosvjednici su se sukobili s vojskom, a prema nekim navodima dio prosvjednika oduzeo je vojnicima oružje i došlo je do krvoprolića. Prosvjednici su vojnike najprije napali kamenjem i bocama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do nereda je došlo na mitskom trgu Tahrir i u okolnim ulicama, što je izazvao pravi prometni kaos u centru grada koji ima 18 milijuna stanovnika.

Prosvjednici tvrde da oni nisu započeli nerede. Essam Khalili, jedan od prosvjednika, za AP je ispričao kako su prosvjedi bili mirni sve dok prosvjednike nije napala skupina nasilnika u civilnoj odjeći. Kaže da su nosili bijele majice na kojima je bio nacrtan križ.

To je, tvrde prosvjednici, izazvalo reakciju vojnika. Više prosvjednika ispričalo je da se vojno vozilo krenulo probijati kroz masu, prilikom čega su nemilosrdno gazili prosvjednike. Nakon što je počela pucnjava, na ulicama je izbio potpuni kaos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara