Neredi u Maksimiru, BBB ozlijedili policajca

Neredi u Maksimiru, BBB ozlijedili policajca

SKUPINA Bad Blue Boysa, koja je danas oko 13 sati na Dinamovom stadionu prosvjedovala zbog odlaska Nike Kranjčara u Hajduk, napala je policijsku ophodnju i pritom ozlijedila policajca te prevrnula policijski automobil, izvijestila je glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama.

"Ozlijeđeni policajac prvo je pregledan u Traumatološkoj bolnici, a nakon toga na Rebru. Policajac je zadobio kontuzije, odnosno udarce po tijelu, koji su najvjerojatnije nanešeni drvenom palicom. Za sada su ozljede kvalificirane kao lakše. Pet osoba je privedeno u policijsku postaju i nad njima se vrši obrada. Još uvijek se ne zna je li među njima ona osoba koja je ozlijedila policajca, a ako jest protiv njega će biti podignuta kaznena prijava." - izjavila je Vulama u razgovoru za Hrvatski radio.

Najavila je da će policija sutra imati informacije je li netko od njih napao policajca. Nakon obrade znat će se također hoće li biti potrebe za uhićenjem ostalih navijača, dodala je.

Vulama je Hini rekla da je danas oko 13 sati policiji dojavljeno da se ispod zapadne tribine Dinamovog stadiona okupljaju navijači toga kluba - Bad Blue Boysi. Kako bi provjerili je li to točno, onamo je poslana policijska ophodnja. Policija je kod zapadne tribine uočila skupinu od stotinjak Bad Blue Boysa, koji su prosvjedovali zbog prijelaza Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz skupine se izdvojilo njih dvadesetak, koji su fizički napali policajca i ozlijedili ga, rekla je Gordana Vulama. Ta je skupina prevrnula i službeno policijsko vozilo, pa je drugi policajac iz službenog pištolja u zrak ispalio hitac radi upozorenja, dodala je.

Policijska ophodnja zatražila je pojačanje, no dok je ono stiglo, većina Dinamovih navijača se razbježala.

Na terenu je i interventna policijska postrojba te se traga za ostalim izgrednicima, istaknula je glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara