Neslužbene stranice Ante Gotovine privremeno preuzele sadržaj Indexa

INTERNET stranica www.antegotovina.com posvećena generalu Anti Gotovini ponovno je u funkciji. Stranica je nakon jučerašnje milijunske navale bila privremeno nedostupna, a nakon jenjavanja početne navale pristup stranici je bio otežan.

Kako je Indexu rekao Zdenko Sabljić službenik marketinga Netcro Communicationsa, tvrtke koja hosta stranicu, stranice su do kraja jučerašnjeg dana imale preko milijuna hitova.

Nakon početne blokade stranice su ponovno profunkcionirale, a zabilježen je i manji broj pokušaja hakerskih upada koji su uspješno odbijeni.

Od ukupnog broja hitova, njih 35 posto bili su iz Hrvatske, dok je ostatak od 65 posto došao iz cijelog svijeta, sa svih kontinenata, rekao je Sabljić.

Stranice su danas maksimalno rasterećene tako da se trenutno na njima nalazi tek jedna crno bijela fotografija Ante Gotovine te najnovija vijest o generalu objavljena na Indexu.

Interpolova tjeralica za Gotovinom i dalje na snazi

Međunarodna "crvena" tjeralica za hrvatskim generalom i haškim optuženikom Antom Gotovinom i dalje je na snazi, sudeći po internet stranicama sjedišta Interpola u Lyonu.

Na Interpolovim stranicama tako se još uvijek može naći Gotovinina fotografija i opći podaci o njemu, kratak fizički opis i obrazloženje tko i zašto ga traži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međunarodnu tjeralicu za njim Interpol je raspisao i objavio krajem kolovoza 2001., na temelju naloga Haškog suda. Praksa tog suda je da za većinu osoba čije izručenje traži automatski međunarodnoj policijskoj organizaciji daje nalog za raspisivanjem tjeralice.

Za Gotovinom je Interpol raspisao "crvenu" tjeralicu koja se izdaje za najtraženije bjegunce.

U MUP su tada, 2001. godine, izjavili da oni neće izdati međunarodnu tjeralicu jer je to već učinio Interpol, pa Gotovina tako nikada nije "osvanuo" na MUP-ovoj web stranici posvećenoj najtraženijim bjeguncima i međunarodnim tjeralicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara