Nesreću preživio samo jedan rudar, Amerikanci bijesni na guvernera

Nesreću preživio samo jedan rudar, Amerikanci bijesni na guvernera

SAMO je jedan od 13 rudara preživio nesreću do koje je došlo u ponedjeljak nakon eksplozije u ugljenokopu Sago u Zapadnoj Virdžiniji, rekao je u srijedu glasnogovornik tvrtke International Coal Group Ben Hatfield, nakon što je nekoliko sati ranije objavljena informacija prema kojoj je eksploziju preživjelo čak 12 rudara, prenose u srijedu agencije.

"Samo je jedan preživio. Lagali su nam." - rekla je za Reuters nećakinja jednog od poginulih rudara Virginia Dean. Preživio je samo 26-godišnji rudar koji je u kritičnom stanju prebačen u obližnju bolnicu, prenio je France presse.

Među obiteljima poginulih rudara zavladala je ljutnja i bol, nitko se zapravo ne može suočiti sa šokom koji su im priredili predstavnici vlasti.

Članovi obitelji su šokantnu informaciju, prema kojoj je eksploziju preživio samo jedan rudar, doznali tri sata nakon što ih je Joe Manchin, guverner Zapadne Virdžinije obavijestio da je nesreću preživjelo 12 rudara, izvijestio je Associated press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći dio članova obitelji nije bio u stanju dati bilo kakvu izjavu  predstavnike medija, no oni malo prisebniji u nevjerici su ponavljali tragičnu vijest koju su im prenijeli predstavnici rudarske tvrtke.

Ben Hatfield, vlasnik tvrtke Sago Mine, na konferenciji za tisak je kazao kako se radi o najgorem danu njegova života.Eksplozija se dogodila u ponedjeljak rano ujutro na dubini od približno 80 metara i više od tri kilometra od ulaza u rudnik. U utorak navečer još se nisu znali točni uzroci eksplozije. Jedan od dužnosnika ICG-a Roger Nicholson napomenuo je da bi uzrok nesreće mogao biti grom jer je do eksplozije došlo u vrijeme snažne oluje.Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara