Nestalo 13 američkih rudara, potraga u tijeku

U AMERIČKOM rudniku u Zapadnoj Virginiji nakon eksplozije ostalo je zatrpano 13 američkih rudara. Uzrok eksplozije još je nepoznat, a potraga je u tijeku.

Do eksplozije je došlo u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu, a s rudarima još uvijek nije uspostavljen nikakav kontakt, te se ne zna jesu li živi.

Kako bi pokušali saznati kakvo je stanje s 13 rudara, jedan dio spasilačke ekipe spustio se u rudnik, dok je drugi ostavo vani kako bi izbušili rupu kako bi saznali kakvo je stanje s rudarima.

“Dugo smo čekali da se pronađe idealno mjesto za bušenje rupe. Spasioci su željeli biti sigurni da će pronaći pravo mjesto, jer je u ovakvoj situaciji to najbitnije..” - izjavio je glavni tajnik za vojna pitanja i javnu sigurnost Jim Spears.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se izbuši rupa spasioci planiraju u rudnik spustiti napravu kojom će pokušati čuti događa li se nešto unutar rudnika, i ustanoviti kvalitetu zraka.

Guverner Zapadne Virginije Joe Manchin kazao je za CNN kako se sastao s 250 članova obitelji prijatelja zatrpanih rudara te da im je kazao kako se neće predati dok ih ne pronađu. Dodao je kako se uzrok eksplozije ne zna, te da je ubrzo nakon eksplozije u rudniku izmjerena veća količina ugljičnog monoksida.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara