Netom prije godišnjice Tošine smrti podignuta optužnica protiv vozača Georgijevskog

Netom prije godišnjice Tošine smrti podignuta optužnica protiv vozača Georgijevskog

JUČER je, svega dva dana prije godišnjice tragične smrti Toše Proeskog, podignuta optužnica protiv njegova prijatelja i vozača Touarega, Georgija Georgijevskog. Dopunska vještačenja, provedena u Makedoniji, se od onih provedenih u Hrvatskoj razlikuju samo u dijelu koji se odnosi na brzinu kojom je, u trenutku nesreće, Georgijevski vozio.

Optužnicom se, kako prenose makedonski mediji, Georgijevskog tereti za izazivanje teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Hrvatsko pravosuđe je ranije predmet prepustilo makedonskom.

Podsjetimo, makedonski istražitelji su u svom izvješću naveli kako je Georgijevski, u trenutku kad je Touaregom udario u kamion, vozio brzinom od 140 do 158 kilometara na sat. Dodaje se i kako se točna brzina ne može utvrditi no kako je zasigurno manja od one koju su naveli hrvatski istražitelji - 171 kilometar na sat. Ipak, i makedonski su istražitelji, kao i hrvatski, ocijenili da je do nesreće došlo jer Georgijevski nije održavao dovoljan razmak od kamiona, u trenutku kad je započeo s pretjecanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toše Proeski je poginuo 16. listopada prošle godine, oko 6.30 sati, u stravičnoj nesreći koja se dogodila na autocesti A3 Zagreb-Lipovac, kod Nove Gradiške. Nakon sudara s kamionom talijanskih registracija, Touareg se zabio u središnju zaštitnu ogradu autoceste i završio u jarku. Toše je poginuo na mjestu događaja, a vozač automobila, Georgij Georgijevski, te Tošina menadžerica, Ljiljana Petrović, su u nesreći bili ozlijeđeni. Svojedobno su se u makedonskim tabloidima pojavile čak i špekulacije o tome da je Toše ubijen, odnosno da je nesreća podmetnuta. Ti navodi nisu naišli na potvrdu - hrvatska policija i istražitelji su ih oštro demantirali.

I.M.
Foto: Glas Slavonije/AFP/Večer

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara