"NETRANSPARENTNA STUDIJA" UTJECAJA NA OKOLIŠ "DRUŽBE ADRIA"

Ekološka udruga "Eko Kvarner" izrazila je danas zabrinutost zbog "neobjašnjivo netransparentne" izradbe Studije utjecaja na okoliš (SUO) projekta "Družba Adria".

Kako ta udruga ističe u priopćenju, polovicom listopada u javnost je izašla informacija da je potpisana izrada Studije, što JANAF nije javno predočio, za razliku od nekih dotadašnjih ekoloških aktivnosti, poput početka snimanja "nultog stanja" okoliša i ispitivanja nafotovoda.

"Eko Kvarner" ističe da su predstavnici JANAF-a utvrdili kako je za izradu SUO-a potrebno nekoliko mjeseci, a, po riječima stručnjaka, kako dodaje ta udruga, izrada treba trajati i nekoliko godina.

Udruga napominje da JANAF nije odgovorio ni Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja na bitna pitanja o toj studiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Udruga postavila Ministarstvu pitanja o tome s kim je potpisan ugovor o izradi Studije, zbog čega nije raspisan javni natječaj za odabir onoga tko će je izraditi, koji je rok njezine izrade, koje su reference spomenutih 140 izrađivača Studije, te tko će izraditi recenziju Studije, Ministarstvo je ta pitanja proslijedilo JANAF-u.

Ministarstvo je odgovorilo Udruzi kako JANAF navodi da su "izvršitelji izrade" SUO-a Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Sveučilište u Zagrebu i splitski Institut za oceanografiju i ribarstvo.

No, odgovor o imenima 140 izrađivača, rokovima i datumu potpisa ugovora o Studiji do danas Ministarstvo nije dobilo, tvrdi "Eko Kvarner".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara