Neum: HDZ BiH počeo zasjedanje o strategiji stranke u sljedećem razdoblju

SREDIŠNJI odbor HDZ-a BH u subotu je u Neumu u prijepodnevnim satima iza zatvorenih vrata počeo svoje zasjedanje na kojem će se, kako je službeno najavljeno raspravljati o strategiji djelovanja stranke u sljedećem razdoblju.

Predsjednik HDZ BH Bariša Čolak je uoči početka sjednice novinarima izjavio kako su odnosi između njegove stranke i HDZ-a Republike Hrvatske korektni, ali da se mogu još unaprijediti nakon nedavnog dolaska na vlast HDZ-a u Hrvatskoj. Čolak je najavio u idućih 30-ak dana svoj sastanak s predsjednikom HDZ-a RH Ivom Sanaderom. Čolak je također rekao kako će Središnji odbor HDZ BH tijekom dana usvojiti i zaključke u vezi preustroja Mostara. Čolak je ponovio kako se njegova stranka zauzima za Mostar kao jedan grad i jednu jedinicu lokalne samouprave, dakle za jednu izbornu jedinicu.

"Nismo isključivi ni u pogledu drugačijih rješenja, ali pod uvjetom da to onda po uzoru na Mostar vrijedi kao pravilo i za druge gradove u BiH" dodao je Čolak.

HDZ BiH ne slaže se s prijedlogom Međunarodne zajednice da Mostar na predstojećim općinskim izborima u listopadu ima 6 izbornih jedinica nego se zauzima za to da to bude jedna izborna jedinica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čolak je potvrdio kako su odgođeni unutarstranački izbori unutar HDZ BH zbog priprema stranke za predizbornu promidžbu pred općinske izbore u BH zakazane u listopadu. Dodao je kako će se unutarstranački izbori održati nakon općinskih izbora u BH u listopadu.

Dnevnim redom je predviđeno da se na današnjoj sjednici Središnjeg odbora HDZ BH razamatra i funkcioniranje zakonodavne i izvršne vlasti u BH i Federaciji BH.

(Hina) gp sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara