Neuspio pokušaj mirenja Dragičevića i Balenović

POKUŠAJ mirenja predsjednika Nadzornog odbora Ine Tomislava Dragičevića i bivše zaposlenice te naftne kompanije Vesne Balenović, tužene za klevetu, danas nije uspio na zagrebačkom Općinskom sudu.

Na upit sutkinje Natalije Glumičić Šćekić je li spreman na mirenje i bi li prihvatio ispriku tužene Dragičević je odgovorio negativno, nakon čega je sutkinja zakazala novo ročište za listopad ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik NO Ine tužio je Balenović za klevetu zbog njenih izjava, objavljenih lani u tisku, u kojima ga je, među ostalim, prozvala da želi zataškati navodni kriminal u Ini.

Balenović je prije dvije godine u javnost izašla s tvrdnjama da je Ina zbog raznih nepravilnosti 2000. oštećena za oko 50 milijuna eura. Nakon toga je dobila izvanredni otkaz zbog odavanja poslovne tajne, a u svibnju 2001. je podnijela kaznenu prijavu protiv Dragičevića, potpredsjednika Vlade Slavka Linića i još nekoliko čelnika Ine.

Zbog javnih istupa Dragičević i Linić su protiv Balenović pokrenuli i parnice kojima traže po 100 tisuća kuna naknade štete za duševne boli.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara