Neuspjeli atentat autobombom: Draginu šest godina, a doministru u BiH devet mjeseci zatvora

Tekst: I.Kri.
Foto: Željko Šop (Cropix)

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Rijeci danas je izrečena nepravomoćna presuda zbog postavljanja bombe pod Audi A3 redara Agana Gluhaića.

Zbog tog neuspjelog atentata Robert Dragin je nepravomoćno osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora zbog poticanja na teško ubojstvo iz koristoljublja. Zbog posredovanja u nabavi oružja za atentat Ivan Filipović i doministar MUP-a BiH Vjekoslav Vuković nepravomoćno su osuđeni na devet mjeseci zatvora. Dragin je dobio kaznu i zbog neovlaštenog posjedovanja oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ubojstvo konkurencije angažirao Ćedomira Đukića

Pokušaj ubojstva redara Agnana Gluhaića dogodio se 8. listopada 2008. godine, a uz njega je trebao umrijeti i njegov suradnik Davor Marić. Dragin je za to ubojstvo svoje konkurencije angažirao Ćedomira Đukića.

Prvo je onesposobljen automobil trećeg radnika Darka Kvesića, jer je on ponekad Marića vozio kući te se očekivalo kako će on i Gluhaić sjesti u Gluhaićev Audi. Tužiteljstvo je tijekom suđenja tvrdilo kako je Đukić po nalogu Dragina trebao izvršiti atentat, dok se obrana branila da je Đukić, koji je redarima dugovao novac, jedini imao motiv za njihovo smaknuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara