Neuspjeli kemijski napad u Jordanu: Zarqaoui opovrgava i prijeti

ISLAMISTIČKA Internet stranica emitirala je u petak zvučni zapis koji se pripisuje uglednome članu Al-Qaide, Jordancu Abouu Moussabu al-Zarquaouiju, koji prijeti vlastima u Ammanu i optužuje ih da su lagale tvrdeći kako su spriječile veliki kemijski napad.

"Jordanske snage sigurnosti lagale su pretendirajući da su spriječile plan kojim se namjeravalo ubiti nevine muslimane", tvrdi glas iz te poruke emitirane na stranici alminbar.front.ru/mosabjo.rm koji je nemoguće odmah identificirati.

U poruci se optužuje Amman da "predstavlja jordanski narod kao žrtvu u rukama terorizma kako bi se sakrilo podmuklo lice jordanskih službi sigurnosti."

Porukom se upućuju i prijetnje jordanskoj vladi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravog imena Fadel Nazzal Al-Khalayleh, Zarqaouija dužnosnici američkih obavještajnih službi drže jednim od najboljih stručnjaka za kemijsko i biološko oružje Al-Qaide.

Jordanske vlasti objavile su u ponedjeljak navečer na posebnom programu koji emitira nacionalna televizija da su spriječile kemijski napad koji je Al-Qaida pripremila na sjedište obavještajnilh službi u Ammanu i u kojem je moglo smrtno stradati 80.000 osoba.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara