Nevenka Mesić puštena iz pritvora

Nevenka Mesić puštena iz pritvora

NAKON što je u pritvoru provela mjesec dana, bivša predsjednica Upravnog vijeća Doma za zlostavljanu djecu i odrasle "Rovinjsko sunce" Nevenka Mesić, svoju obranu nastavit će sa slobode, potvrdio je danas Županijski sud u Puli.

Uvjeti za obranu sa slobode ispunjeni su nakon što su ispitani svi svjedoci u ovom slučaju, u kojem se Nevenka Mesić sumnjiči i za zlouporabu položaja i ovlasti, budući da u domu, navodno, nisu bile osigurane ni osnovne potrebe štićenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, Nevenka Mesić osumnjičena je za nezakonito prisvajanje najmanje 525 tisuća kuna, tako što je, koristeći svoj položaj Predsjednice Upravnog vijeća, novac namijenjen Domu trošila za privatne svrhe. Nevenka je tako, novcem "Rovinjskog sunca" kupovala namještaj, bijelu tehniku, odjeću, obuću, kozmetiku, uređenje svog stana, tri vozila, moped, te čak plaćala i telefonske račune.

Romeo Mesić, sin osumnjičene Nevenke, tada je osumnjičen za počinjenje bludnih radnji nad štićenicama iste ustanove. Neke štićenice su za medije kazale kako im je Romeo Mesić ulazio pod tuš i pipkao ih, te tražio od njih seks kad im djeca nisu bila u kući.

Ma.N.
Foto: RTL vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara