Nevolje u raju: U BiH ipak ne žele zaposliti Šimića

UNATOČ najavama da ga bolnice u Bosni i Hercegovini čekaju raširenih ruku, čini se kako riječki kirurg Ognjen Šimić ipak neće uspjeti tako lako pronaći posao. Naime, trenutno nema licence za rad, a neke bolnice su već rekle kako ne traže "takav profil liječnika".

Tajnik Liječničke komore kantona Tuzle i Sarajeva, Fahrudin Kulenović, je Jutarnjem listu rekao kako "Šimić za licencu mora podnijeti zahtjev uz koji će biti priložena i njegova diploma te dokaz o BiH državljanstvu i stručnom ispitu".

A da su napisi o tome da Šimića u BiH čeka posao bili daleko od istine, pokazuju izjave ravnatelja tamošnjih bolnica. Emil Kabil, ravnatelj tuzlanske Klinike za srce, rekao je kako za Šimićevo zapošljavanje u klinici "prvi put čuje". Slične su izjave dali i ravnatelji sarajevskog Kliničkog centra i sarajevske Kantonalne bolnice, dok je ravnatelj bolnice u Novoj Bili, koju se najviše i spominjalo kao buduće Šimićevo radno mjesto, rekao da profil liječnika kao što je Šimić "nema što tražiti u toj bolnici".

Jutarnjem listu su u ravnateljstvu Sarajevske kantonalne bolnice priznali i kako je kod njih podmićivanje "uobičajena stvar" te kako to ponekad čine sami pacijenti, dok ponekad to traže liječnici. Dodali su i kako je Šimićev otac Srećko, po zanimanju ginekolog, "divna osoba" i kako "ne vjeruju da bi on uzimao novac".

Podsjetimo, Šimić je jučer, nakon što je policiji u BiH dostavljena Interpolova tjeralica koja je za njim raspisana, nakratko uhićen, a potom je pušten na slobodu, jer je sud donio (očekivanu) odluku o tome da neće biti izručen Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro: Jako mu je loše

Ognjen Šimić bratić je Miroslava Blaževića, koji je kazao kako se čuo s njim te da mu je jako loše. "Nije nimalo smiren, teško mu je. Ne bih previše komentirao presudu, sine, jer mi je on rod pa da ne bi netko rekao kako sam pristran. Ali ova presuda je, prema mojem mišljenju, frapirajuća", ispričao je Ćiro za Jutarnji list.

"Narod želi samo krv, a moj je Šime samo pijesak u oči. Pa čovjek je toliko života spasio... Moglo je sve ovo drugačije završiti, primjerice, natjerati ga da radi dvaput više, a ne da mu to rade", dodao je izbornik BiH najavljujući susret sa Šimićem u nedjelju u Sarajevu gdje će popiti kavu i pojesti ćevape.

I.M.
Foto: KBC Rijeka / HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara